tirsdag 11. februar 2014

Nydelige rundstykker




Nydelige rundstykker

250 g smør
6 dl helmelk
1 kg hvetemel (ca)
1 pakke gjær (tørrgjær eller fersk)
1 ss grovt salt
5 ss sukker
1 egg til å pensle rundstykkene med
Frø av ønsket sort til å pynte med

Smelt smør, ha i melk, varm opp til fingervarmt (gjerne litt varmere hvis du bruker tørrgjær). Bland sammen noe av melet med gjæren, saltet og sukkeret. Ha væsken i det tørre, og bland gradvis mer og mer mel inn til du har en smidig deig. Dryss deigen med mel, dekk med et klede eller plast, la stå lunt til dobbel størrelse. Elt deigen godt, trill rundstykker i passe størrelse, la etterheve ca 30 min. Pensle med egg, dryss over gresskarkjerner, valmuefrø eller sesamfrø, eller bruk alle tre.
Stek på 225 grader i 10-15 min.
Pleier å lage disse til en god suppe. Kjekt å ha ferdige rundstykker i fryseren. Man kan selvfølgelig lage dem uten smør og melk, og erstatte siktet hvetemel med en kombinasjon av grovere meltyper, men fine rundstykker skal være fine rundstykker.
Håper det smaker!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar